ingrediënten
800 gram sperziebonen
2 teentjes knoflook
1 groentebouillonblokje
½ bosje bieslook
2 eetlepels romige kaas 0% vet (kwark)
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Snijd de knoflook fijn. Was en snijd de puntjes van de sperziebonen.
Verwarm in een pan de olijfolie en fruit de knoflook op laag vuur een minuut of 2. Voeg 1½ liter heet water toe met het bouillonblokje en breng aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de sperziebonen toe en laat het 20 minuten koken op laag vuur.
Was de bieslook. Houd een paar sprietjes apart voor de garnering. En snijd de rest klein.
Pureer de sperziebonen met de bieslook, de romige kaas en een deel van de bouillon tot je een soep hebt gekregen in de dikte die je wenst.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep lauwwarm en garneer met de bieslook.